HabenGoods er: Per Cussion Rasmussen, Morten Givskud og Michael Sanvig
 

HabenGoods er tre legesyge kammerater, der får musik ud af alting eller ingenting.

 

Nysgerrigheden og behovet for hele tiden at tænke nye måder at komme publikum i møde på, har givet HabenGoods sin helt egen fremtoning, og gennemslagskraft i deres fælles identitet, som opleves selv når musikken stopper. Forskelligheden i de tre personligheder er dynamikken, der skinner igennem både på scenen og i samarbejdet omkring udviklingen af gruppen siden 2006.

 

Langelandsfestival med WWF Pandaclub 2016 – tv: Per, midt: Morten, th: Michael

 

Vi mødtes i Verdens Største Stomp i 2001 med 700 deltagere og i hver sin rolle. Per som komponist og instruktør, Morten som iscenesætter og Michael som leder af Aftenskolen 17:48, der bla. uddannede spirende musikere med drømme om et liv med musik.

Pers egne drømme om et liv som musiker startede som trommeslager bag sæbebøtterne i vaskekælderen i Snave, med Gasolin på kassettebåndoptageren, og svedige jamsessions med hans tvillingebror og deres skolekammerater.

Michaels våde trommedrømme begyndte foran grammofonen med jazzmusik og funky vibes af Kasper Winding på drengeværelset i Værløse.

I slutningen af 80′ erne mødes de to på musikkonservatoriet i Odense, hvor deres venskab blev slået fast med dobbeltslagshvirvler og paradidler i lange baner.

Morten var bare en knægt dengang og sang med på U2, spillede teater og fik smag for instruktørrollen. Og mens han studerede sundhedsvidenskab, og senere fik en instruktøruddannelse, startede han Teaterfabrikken som både har Sheakspeare, Impro Comedy, og Foxy Ladies på repertoiret.

 

HTH_0265

HTH Jubilæum køkken show 2006

 

Et special bygget HTH køkken til et jubilæum i Tuborghallerne og en smadret bil ved en Novo Nordisk fest i Københavns Sydhavn i 2006 var nogle af de første opgaver de tre forvandlede til stomp shows som gruppe, med de vildeste ideer om at alt var muligt i ShowBizz…

 

Used to be a Ford Car_Stomp Along

Novo Nordisk Smadre Bil Show i den gamle Ford bygning i Sydhavnen, København

 

Selv en tur til verdens største Performance festival, Edinburgh Fringe Festivals i 2009 kunne ikke skræmme de tre, før de spillede på scenen i en tom sal!

Løsningen fandt de med udstyret spændt på ryggen, ude på gaden i Edinburgh, hvor de fik smag for Street Busker livet… Og hvor mødet med publikum både er intenst og krævende, hvis det skal være en stor oplevelse for begge parter.

 

HabenGoods_8546

Edinburgh 2009 poster billedet til showet: “Raiders of the Lost Groove”

 

Street Stomp Cyklen fik fart i foretagendet og blev det nye gade show for mange danske byer, hvor HabenGoods’ repertoire med filmmusik på skrot og PVC-rør har sparket døren ind i mange gågader siden 2010.

 

HabenGoods Street Stomp Cykel

Street Stomp Cyklen med mormor-, morfar- og djævleorglet på slæb

 

Klods Hans, som også er navnet på HCA Festivals publikumspris, blev en kæmpe anerkendelse af HabenGoods’ deltagelse i festivalen i 2014, og en stor drivkraft for de tre kammerater, der oplevede hvordan hårdt arbejde kan give pay off, hvis de rette omstændigheder er til stede.

HabenGoods-2014-Klods-Hans-Prisen

HCA Festivals 2014 – Klods Hans Prisen

 

Mere sammentømrede end nogen sinde fik HabenGood’erne omsat Klods Hans Prisen til fire film i 2016, der på hver sin måde fortæller om HabenGoods’ dna: Street Stomp / Action Film / Playfulness / Rock Power, som har gjort gruppen tilgængelig på sociale medier på en langt mere nuanceret måde en tidligere.

FILM-STRIP-HabenGoods

“PLAY” blev en milepæl for HabenGoods, da de blev inviteret til BUM Fest Festival 11 i 2017. Garage Stomp filmen var gået viralt og blev “Hottest Fan Video” på Drum Talk TV i foråret 2016 og fangede festivalens interesse. Festivalens profil, med et bredt publikum, var et perfekt match for HabenGoods, og seks måneder blev brugt på at bygge nye instrumenter og lave nye remakes af legendariske rock hits, som kunne fortælle historien om at skabe et band.

 

 

BUM Fest Festival 2017 – “Final Count Down”

 

Med deres vidt forskellige personligheder lykkes de tre Habengood’er at finde inspiration i deres heftige diskussioner om alt fra kostumer til politik på lange road trips i varevognen. Forskelligheden er dynamoen med modsatrettede ideer og idealer, der slår gnister ind imellem, men som aldrig har kunnet afspore HabenGoods fra deres fælles projekt.

 

_dsc0700

Per lister toner ud af PVC rørene med IKEA paletkniv, tæppetape og jogamåtte

 

Per er HabenGoods’ Hulemand, der skruer instrumenterne sammen med indbygget humor og de nødvendige rørlængder, der fremkalder de kendte melodier. Med sit rolige og eftertænksomme gemyt er han tovholder og kreatør med en brændende passion for HabenGoods.

 

Der er garanti for buler i blikket, når Michael slår til

 

Michael er HabenGoods’ Thomas Blachman, der sørger for at gruppen ikke fare vild i alt for mange gode ideer, og at musikken kommer til at lyde godt, både i arrangementerne og når der skal højttalere til. Hans talegaver er uovertrufne; han kan få venner i et fodgængerfelt i Edinburgh og får de to andre helt frem på beatet i enhver diskussion.

 

Morten charmer podie pigerne til Giro d`Italia Start i Herning 2012

 

Morten er HabenGoods’ Robbie Willams og sætter repertoiret i scene med gøglerteft og flabede cowboy tricks. Hans charmerende forsangerinde-omsorgsgen sørger for at der altid er både mad og drikke til mandfolkene når de er på tur. Hans interesse for at se muligheder i alt hvad der rør sig i nyheder, netværk, trends og sociale medier rykker hele tiden HabenGoods rundt i manegen.