Aldrig har der været større behov for at udbrede kendskabet til en fælles forståelse af nordisk, herunder dansk kultur end nu.

Ikke siden HC Andersen store dannelsesrejse til Rom i midten af 1800 tallet, har der været større behov for at lærer af hinanden, og specielt set i lyset af den verdensomspændende frygt, hvor resultatet er at vi isolerer os, skal vi med kultur og kunst genfinde tilliden og glæden ved livet igen.

H.C. Andersen hentede stor inspiration på sine rejser. Hans første Italiensrejse fandt sted 1833-1834. Formålet med rejsen var en stræben efter udvikling og modenhed og den findes blandt menneskene ude i verdenen, mente Andersen…

“At rejse er ikke kun for at leve, at elske, men også for at lære”.

Tu Si Que Vales – Du er det værd, på dansk

I dagene 30. august til 2. september 2020 deltager HabenGoods i optagelserne til det Italienske TV show Tu Si Que Vales som sendes på Channel 5.
Efter et længere opløb fra før Coronatiden satte ind, kom pludselig grønt lys fra Italien til at tage afsted med kun halvanden uges varsel. De tre HabenGood´er smed hvad de havde i hænderne og greb deres PVC rør, udstødningsbas, og andre hjemmebyggede musikinstrumenter, for at sammensætte et show på 2,5 minutter til Tu Si Que Vales showet på den store italienske TV kanal.

“Please, come” sagde arrangøren, “Vi sørger for alt… også special kurér transport af jeres instrumenter”

Og sådan blev et nyt eventyr sat i spil for de tre HabenGood´er, som siden 2006 har oplevet mange eventyr sammen både på rejser til Edinburgh i 2009, i Dansk TV flere gange, på gaden i HCA Festivals i 2014, på festival i Slovenien i 2017, og Danmark Har Talent i 2018.

“Vi har både elsket at underholde de mange steder vi har været, og hver eneste gang oplevet at vi kan sætte tiden lidt i stå, så vi kan opleve at leve lige nu sammen med vores publikum.”

Og hvad lærer HabenGoods så af det?

“Vi lærer at et band som vores kun eksistere hvis der er nogen der gider at opleve vores show. Vi lærer at være taknemmelige for det vi er og det vi skaber sammen, og ikke mindst så lærer vi at eventyret er driveren i langsigtede relationer…
Det vi gennemlever sammen på rejserne bygger os op og knytter os stærkere, – vi må nødvendigvis gennemleve den modstand sammen, som vi uundgåeligt møder på vores rejse.”

Showet kom på plads i sidste time. En kreativ ombygning af trommesættet lykkedes dagen før specialkuréren hentede udstyret og kørte mod Rom. Flybilletterne er booket og lørdag begynder endnu et rejseeventyr for de tre HabenGood´er.

Michael krydser fingre for at udstyret kommer frem til Rom

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.